Rubrike

Candice Carty-Williams: Queenie [odlomek iz romana]

29.8.2021 / 06:05 Komentiraj
Duhoviti roman o ljubezni, družini in prijateljstvu, ki dreza v sodobne družbene predsodke, je navdušil kritike kot bralce.

Naslovni junakinji romana Queenie mlade britanske pisateljice Candice Carty-Williams gre vse narobe. Šefinja ne razume njenih prioritet, njen fant težav, prijateljice pa odnosa do moških. Njeno jamajško družino zanima samo, ali je dovolj jedla in ali je v redu. Ampak kako naj bo v redu, ko pa med njo in okolico očitno vlada kratek stik?

Duhoviti roman o ljubezni, družini in prijateljstvu, ki tudi dreza v sodobne družbene predsodke, je navdušil tako kritike kot bralce. Queenie je bila razglašena za knjigo leta 2019, njena avtorica pa prva temnopolta prejemnica tega priznanja.

Candice Carty-Williams piše tudi za The Guardian, i-D, Vogue International, The Sunday Times itd. Queenie je izšla pri Mladinski knjigi.

Strmenje v strop

Zaklenila sem telefon in se znova zastrmela v strop, potem pa ga spet odklenila in sporočilu dodala še [emoji srček]. To naj bi Tomu dokazalo, da nisem tako čustveno odmaknjena, kot mi očita.

“Lahko pridete z zadnjico čiiisto do roba mize?” se...

Candice Carty-Williams piše tudi za The Guardian, i-D, Vogue International, The Sunday Times itd.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE