Kolumne

Brez vzgoje ni izobraževanja. Vzgoja je komunikacija. Socializacija je nujnost.

30.5.2020 / 06:05 Komentiraj
Šolanje na daljavo je pokazalo tako na pomanjkljivosti kot na priložnosti sistema, ki jih bodo šolniki morali upoštevati.

Covid-19, ki je ohromil svet in državo, je dodobra spremenil utrjene načine delovanja mnogih družbenih sistemov. Morda je še najbolj posegel na področje izobraževanja, ki je doslej velja za trdno področje, kjer se spremembe ne dogajajo zlahka. Samo strinjam se lahko, da mora biti vsaka sprememba na tem področju dobro premišljena, saj zaznamuje cele generacije.

Dozdeva pa se mi, da je prav na to polje — torej na šolstvo — pandemija najbolj zarezala. In to tako, da ne bo moglo ostati prezrto tudi v času po krizi. Govorimo o zelo številčni populaciji. V Sloveniji je v osnovnih in srednjih šolah približno 260.000 šolarjev in dijakov in še tretjina te številke študentske populacije, kar je res precejšen del prebivalstva.

Frizerstvo in šolstvo

Zanimivo je bilo spremljati, kako nestrpno smo čakali odločitev vlada o ponovnem odprtju frizerskih salonov in trgovin. Kot da bi šlo za najbolj življenjsko pomembno storitve.

Na odločitev oz. odločitve o ponovnem...

»Govorimo o zelo številčni populaciji. V Sloveniji je v osnovnih in srednjih šolah približno 260.000 šolarjev in dijakov in še tretjina te številke študentske populacije, kar je res precejšen del prebivalstva.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE