Kolumne

Brexit, Boris, Bruselj: Za vsako ceno ima vse svojo ceno

3.8.2019 / 06:10 Komentiraj
Velika Britanija je razdvojena kot že dolgo ne. Taka pa ne more biti močna. Kaj šele tako močna, kot napoveduje Johnson.

V poletnem zatišju in v zakulisju, skrite pred očmi javnosti, politiki tudi v teh počitniških dneh sprejemajo odločitve, ki bodo zaznamovale prihodnost nacionalnih in globalnih politik.

Še posebej v Veliki Britaniji, kjer je na premierski stol pravkar sedel Boris Johnson. V sosednjih državah so se držali za glavo, bruseljska birokracija se je zgražala, britanska javnost sama pa je bila polarizirana kot že dolgo ne.

Boris Johnson uteleša tipičnega politika današnjega sveta: je razvpita osebnost, ki se zanaša na svojo prezenco in prepoznavnost za vsako ceno, z dominantno in upadljivo držo, pa tudi s temnimi sencami moralno spornega zasebnega življenja.

Zakaj bi kdo volil za Borisa Johnsona?

Ne vidim pametnega razloga, zakaj bi volilec glasoval za takšnega politika. (No, pa saj ga izvolili samo člani Konservativne stranke sami.) Edino, kar v njem vidim, je moč, ki jo izžareva takšna osebnost — in volilci si želijo močnih

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE