Kolumne

Breaking news! Impičajte Trumpa! Ne hodite spat, da ne boste česa zamudili!

27.11.2019 / 06:10 Komentiraj
Rek »jaz tebi, ti meni« so Američani vedno razumeli kot »tebi drobtinice, meni vse ostalo«. Zakaj bi bilo zdaj drugače?

Latinska fraza »quid pro quo« je te dni pravi hit med ameriškimi demokrati in novinarji. Predvsem seveda v mainstream medijih na čelu s CNN, ki vedno zvesto vztrajajo na demokratski strani. Pomeni pa »usluga za uslugo«, »roka roko umije« …

Naduti ameriški diplomati, politiki in generali te fraze niso nikoli razumeli v smislu »fifty-fifty«, ampak tebi drobtinice, nam pa vse ostalo.

Poglejmo samo, kako so Američani izkoristili zmago v 2. svetovni vojni. Desetletja in desetljetja so odpirali vojaške baze po skoraj vsej Evropi, pa v Severni Afriki in Južni Ameriki, na Bližnjem, Daljnjem Vzhodu … Quid pro quo.

In iz teh oporišč še danes sprožajo nenehne vojne in »ljudske vstaje«. Ustoličili so se kot gospodarji sveta. Medtem ko gorijo ulice Srednje in Južne Amerike, je Američanom zadnje dni uspelo spraviti na ulice še prebivalce Irana. Zaradi zvišanja cen nafte za 50%. Quid pro quo. 

Naglas

Zadnji Trumpov quid pro quo je bil

»Očka Biden je sinku zrihtal lepo službo v ukrajinskem naftnem podjetju. To sicer smrdi po nepotizmu, ampak mainstream medijev in Demokratov ne zanima.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE