Rubrike

Božični večer s platonskim biseksualcem in sečuanskim poprom [odlomek]

3.1.2021 / 06:05 Komentiraj
Deset kratkih zgodb francoske Slovenke ali slovenske Francozinje Brine Svit. Variacije na temo in nove definicije ljubezni.

Glavne junakinje in junaki zbirke zgodb Brine Svit z naslovom Nove definicije ljubezni se znajdejo na točki preloma zaradi smrti, odtujenosti, selitve, obsesivnosti, samote … Novele govorijo o novih začetkih in o odkrivanju samega sebe.

Brina Svit se je rodila kot Brina Švigelj v Ljubljani, od leta 1980 pa živi in ustvarja v Parizu. Od romana Moreno naprej je napisala vsako knjigo dvakrat: najprej v francoščini, nato v slovenščini. Njene knjige so prevedene v več jezikov, med drugim v angleščino, nemščino, italijanščino, španščino, nizozemščino, grščino, srbo-hrvaščino …

Dobila je nekaj francoskih literarnih nagrad, in sicer za Smrt slovenske primadone, Morena, Odveč srce, Coco Dias ali Zlata vrata, Noč v Reykjaviku. S knjigo kratkih zgodb je bila finalistka Prix Goncourt. Knjiga je izšla pri Mladinski knjigi.

Brina Svit: Praznična miza

To je

To je njena stara taktika: naložiti si karseda veliko opravkov, tako da ne podleže tiraniji novoletnih praznikov in občutku samote.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE