Kolumne

Božična poslanica: Naj jezo v nas vsaj te dni preglasi hvaležnost

22.12.2020 / 06:05 Komentiraj
Tudi v tisti čudni noči pred dva tisoč leti je v zraku viselo veliko dvomov, vprašanj in strahov. Pa se je le zgodil čudež.

Ne najdem miru. Ne najdem več tišine v sebi. Pa naj pogled še tako upiram v zasneženo daljavo pred oknom. Misli vselej trčijo ob neviden strop, se odbijejo, začnejo vrtinčiti in se nato spremenijo v kaotično neurje.

Tako preprosto je te dni sovražiti. Tako enostavno je slišati samo jezo. Bolj ko jo poslušaš, bolj si otopel — in na koncu se spremeniš v prazen hodnik, v katerem odmeva razočaranje. Nad vsem, kar se je zgodilo. Nad svetom, ki se je spremenil do neprepoznavnosti. Razočaranje nad boleznijo. Nad rešitelji, ki niso superjunaki, ampak zgolj ljudje, z vsemi šibkostmi vred. Nad seboj, ker se vse bolj vdajaš malodušju. In ker so te v zadnjih mesecih naučili, da si slab človek.

Celo bog je ostal doma

​Tako tolažeče bi bilo slišati nekaj spodbudnega. Tako odrešujoče bi bilo videti v decembrskem času čudežev nekaj nepričakovanega. Toda dnevi so si še naprej enaki. Enake številke, enake novice, enaki očitki, enak dnevni

»Tako tolažeče bi bilo slišati nekaj spodbudnega. Tako odrešujoče bi bilo videti v decembrskem času čudežev nekaj nepričakovanega.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE