Kolumne

Bonbončki in bomboniere ali po čem je kilovatna ura politične hvaležnosti

15.3.2022 / 05:10 Komentiraj
Z dolžno državljansko ponižnostjo se zahvaljujem vladi, da bom po njeni zaslugi ta mesec prišparal 23 evrov 59 pri elektriki.

Aleluja! Moja februarska položnica za elektriko je za več kot pol nižja od januarske. Zato se z dolžno ponižnostjo in neznatnostjo presrečnega podložnika iskreno zahvaljujem vladi, da bom po njeni zaslugi samo ta mesec prišparal 23 evrov in 59 centov in da si v naslednjih dveh lahko obetam še dvakrat toliko prihranka.

In šele zdaj znam iskreno ceniti, da direktor vladnega Urada za komuniciranje Uroš Urbanija na Twitterju tako navdušeno širi blagovest o zaslužnosti in sočutnosti te požrtvovalne vlade. To res ne sme mimo nas v pozabo!

Vlada dejansko računa na našo hvaležnost. Vlada računa, da bomo hvaležnost pokazali tako, da bomo 24. aprila glasovali za njih in/ali in njihove politične somišljenike. Vlada računa, da bomo rekli: eh, saj ni važno, ali so levi ali desni in kakšni sploh so — važno je, da imamo državljani kaj od tega, ker nam trda prede.

Boni in bonusi

Ali je torej mogoče upravičeno domnevati, da si bo vlada s tako imenovanimi bonbončki,...

”Vlada je ne samo zelo zvito tempirala danajske državljanom, ampak se s tem tudi brezsramno hvali. Vseeno jim je, da že vrabci tvitajo, kako politično podmuklo nam je podarila te ugodnosti.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE