Kolumne

Bojim se, da smo Ukrajince pustili same

27.2.2022 / 05:10 Komentiraj
Čeprav imajo ukrepi proti Rusiji posledice, pa se vendarle zdi, da so premehki. Premehki za trde Putinove besede in dejanja.

Medtem ko v Ukrajini divja čisto prava vojna s smrtnimi žrtvami med civilisti in vojaki, medtem ko padajo prave, uničujoče bombe na domove, medtem ko se ljudje skrivajo v zakloniščih ali kar na postajah podzemne železnice, medtem ko se kolone beguncev valijo proti prijateljskim sosednjim državam, medtem ko zmanjkuje hrane v trgovinah in bencina na črpalkah, pa se preostanek sveta, solidaren z Ukrajino, proti agresorju bojuje na precej mehek način.

Tako Rusija ne bo smela nastopiti na Evroviziji v Torinu. V Sankt Peterburgu ne bo finala Lige prvakov. Odpovedana so številna športna tekmovanja v Rusiji, naprimer v smučarskih skokih. Nemški dirkač formule 1 Sebastian Vettel je sam sporočil, da na dirki v Sočiju ne bo nastopil. K prepovedi tekmovanj je javno pozval tudi Mednarodni olimpijski komite, ki je nagovoril vse športne zveze k odpovedi ali preselitvi prihajajočih tekmovanj v Rusiji in tudi v sosednji Belorusiji.

Vojna žival

Tudi kulturnim dogodkom, v katere so...

”Dirigent Valerij Gergijev — sicer tudi velik prijatelj Slovenije in Ljubljana Festivala — je že dolgo podpornik predsednika Putina.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE