Kolumne

Bodo SD in Levica razumeli, da zdaj ne gre zanje, ampak za dejanšizacijo?

4.5.2022 / 06:10 Komentiraj
Ker če ne bodo razumeli, je bila zmaga jalova. In izničil je ne bo Janez Janša. Izničili jo bodo oni sami. JJ pa samo čaka.

Ko so pred volitvami zaradi sprostitve programskega časa za predvolilna soočenja domnevno začasno umaknili s sporeda oddajo Studio City, me je preveval slab občutek. In to kljub temu, da je voditelj Marcel Štefančič naznanil, da se vidimo 9. maja. Na dan zmage.

Ko sem izvedela za novico, da vodstvo TV Slovenija Marcelu ni podaljšalo pogodbe in da tako ni jasno, ali 9. maja oddaja bo ali ne — oz. kdo jo bo vodil: Pirkovič? Petrovčičeva? Morda celo Možina? —, me zadeva ni presenetila. A sem si kljub temu rekla: “Saj ni res, pa je!” V smislu: ali se človek res ne more nikoli zmotiti, ko gre za predvidevanje problemlatičnih praks Janeza Janše in njegovih podrepnikov?

“Uravnoteženje”

Seveda je jasno, da je bila oddaja ukinjena še pred volitvami. In da je bila ukinitev mišljena kot naslednji korak v smer “uravnoteženja” javne televizije. Pri čemer je treba “uravnoteženje” RTV brati kot podreditev Janši in njegovi politiki in političnim ciljem in...

Tanja Fajon in Robert Golob na enem od Večerovih predvolilnih soočenj. — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE