Kolumne

Bo spravljivi Pahor spravil Janšo k pameti? Ne. Mi nespravljivi pa tudi ne.

14.12.2020 / 06:10 Komentiraj
Dokler smo volili — in tudi če sploh nismo volili —, smo vedno volili faute de mieux. Bolj PROTI nekomu kot pa ZA nekoga.

S tekstom, v katerem sem napisal, da je Borut Pahor najbolj normalen slovenski politik, se v očeh razboritejših rojakov nisem ravno izkazal kot luciden in kompetenten politični analitik. Ampak ker to niti nočem biti, vztrajam pri svojem.

Sicer se strinjam z večinskim mnenjem, da je politična situacija zapletena in zaskrbljujoča, vendar sam ne mislim, da bi jo bilo treba popravljati z macolo. Predsednikova deklarirana spravljivost, popustljivost, ljubeznivost, spoštljivost in razumevanje so po mojem veliko boljša orodja.

Jaz sam sicer nisem ne spravljiv, ne popustljiv, ne ljubezniv, ne spoštljiv in ne razumevajoč. Takšen sem samo takrat, kadar mi paše in ustreza — in še pri tem moram biti primerno razpoložen. To so lastnosti, ki koristijo in se obnesejo samo v idealnem svetu in razmerah. 

Dimni

»Da je Pahor normalen in normalnejši, je mogoče dokazati že s preprosto primerjavo z drugimi politiki.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE