Kolumne

Biti poslanec je pri nas privatna stvar. Oni odgovarjajo samo sebi.

20.12.2020 / 06:10 Komentiraj
Kako naj resno jemljemo politično združbo, ki bi podprla kogarkoli, ki bi lahko premagal Janšo? Kogarkoli! (Recimo Erjavca.)

Nobenega dvoma ni, da imamo najbolj nerodne, šalabajzerske, neinteligentne, nevizionarske in nestrateško misleče politike na svetu. Da ne omenjam tistih, ki jim svetujejo ali jim držijo takšne in drugačne štange.

Kako si naj državljani drugače razlagamo vso to kolobocijo s Koalicijo ustavnega loka in njihovega odrešenika Jožeta P. Damijana, v katero pa nazadnje pade nihče drug kot Karl Erjavec. 

Toda pojdimo od začetka. To zdaj traja že najmanj eno leto.

Koalicijo Marjana Šarca je po mojem najbolj sesula Levica. S svojim izborjenim statusom, ki ni bil nikoli čisto IN, v vsakem zanje neugodnem trenutku pa OUT, je koalicijo nervirala do onemoglosti. Premier Šarec se je odločil, da mu je tega dovolj. Najbrž ne bomo nikoli izvedeli, ali se je pri kalkuliranju, da bomo šli na predčasne volitve, uštel ali pa je bil samo politično neuk. V vsakem primeru pa je eno ali drugo razlog za politično zadrego in sramoto.

»Ker DeSUS ni našel primernejšega, pametnejšega, bolj razgledanega in politično veščega predsednika, so ponovno izvolili Erjavca.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE