Rubrike

“Bila je zelo ljubezniva, toda kakšnih stvari pa res ni razumela.” [odlomek]

17.4.2022 / 06:05 Komentiraj
Roman ob Ob nastanku sveta Draga Jančarja je pripoved o svetu, ki ga še ni in mu je “določeno” nastati šele pred našimi očmi.

Roman ob Ob nastanku sveta največjega slovenskega pisatelja Draga Jančarja je pripoved o svetu, ki ga še ni in mu je “določeno” nastati šele pred našimi očmi. Takšne stvari so se takrat, nedolgo po drugi svetovni vojni, pri nas pač dogajale, a doživel in opisal na prav tak način in s tako pripovedno močjo jih je lahko samo nekdo, ki je ob resničnih in vidnih dogodkih razkrinkal tudi njihovo skrito stran. 

Drago Jančar (1948), pisatelj, dramatik in esejist, velja za enega od najbolj uveljavljenih in prevajanih sodobnih slovenskih avtorjev. Najprej je deloval kot urednik, lektor in korektor pri Časopisu Večer, od leta 1981 in vse do svoje upokojitve 2016 pa je bil urednik in tajnik pri Slovenski matici. Za svoja dela je prejel mnoga najvidnejša slovenska in mednarodna priznanja. Leta 2020 je za svoj opus prejel avstrijsko državno nagrado za evropsko književnost, septembra 2021 pa tudi častni doktorat mariborske univerze. 

Drago Jančar: Ob nastanku...

”Gospodična Lena je navsezgodaj odhajala v službo in se vračala zgodaj popoldne. Držala se je bolj zase, kot se reče, prve tedne je tudi nihče ni obiskal.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE