Kolumne

Bi raje N1 ali Samsunga? Zakaj pa ne oboje?

17.6.2021 / 06:10 Komentiraj
Vsebinsko gledano vsak nov medijski vstop na ta že tako ali tako nasičen trg še dodatno prispeva k informacijski entropiji.

Ob lansiranju desno, konservativno usmerjenega — uravnoteževalnega, mainstreamu kljubovalnega — tiskanega tednika Domovina sem pred nekaj tedni napisal, da sem se naveličal nestrpno pričakovati nove medijske projekte. Ker da me vsaj kot vsebina ne zanimajo več. Zanimajo me kvečjemu kot kuriozum medijske ambicioznosti in degradacije.

Kaj pa naj rečem ob včerajšnjem štartu portala N1 Slovenija, ki so ga prijazno pozdravljali in napeto napovedovali še bolj kot Domovino? (Ne seveda eni in isti.)

N1 prihaja na trg slovenskih spletnih in v perspektivi tudi TV medijev z drugačnimi, seveda nepolitičnimi nameni kot Domovina. A to še ne pomeni, da je njegov vstop bistveno drugačen primer ambicioznosti in degradacije.

Postranska stvar

Za degradacijo gre v tem smislu, da dandanašnji mediji — vsaj novokomponirani — niso več sami sebi namen oz. da njihov primarni cilj ni informiranje. Informiranje je zdaj postranska stvar. Tako rekoč dopolnilna, sekundarna dejavnost....

“Ne gre skratka za to, da bi informacij željna javnost več vedela, temveč za to, da bi Telemach prodal več priključkov in opravičeval cene svojih paketov.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE