Kolumne

Besni pogled na svet ne prinese nič dobrega

5.5.2020 / 06:05 Komentiraj
V bistvu bi morala biti hvaležna, da ne rabim delati osem ur z masko in rokavicami. Druženje je tisto, kar sem pogrešala.

Bolj ko se trudim, da bi se izognila premlevanju o dejstvu, da delamo in se izobražujemo od doma, na daljavo, da ne hodimo vsak dan v trgovino, da za konec tedna ne planiramo izletov in obiskov — manj mi uspeva.

Stanje je precej naporno, vendar sem bila že prej bila navajena biti vsak dan od jutra do noči dosegljiva za službene zadeve. Omejitve gibanja pa sem poskušala obrniti sebi v korist.

Toda v vsakem primeru in na vseh platformah se v množicah sporočil pojavljajo pomisleki, da s tem ostajanjem doma nekaj ni v redu.

Po nekaj tednih samoizolacije sem začela zavestno ignorirati teorije zarote, ki so se širile. Ne da me ne bi matrala radovednost — če je morda le kaj res —, toda kljub temu sem hotela ohraniti duševni mir. Mir, da bi lahko počela marsikaj, kar mi zaradi dnevnega odhajanja od doma prej ni bilo dano.

24/7

Moram priznati, da je 24-urna prisotnost ob delu na domu naporna in zoprna — a to je pač realnost. V bistvu bi

»V teh tednih sem spraševala prijatelje in sorodnike, kako so. Ne, ni enako, kot če bi se srečevali v živo — pa vseeno smo bili nekje drug za drugega.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE