Kolumne

Belopolti moški srednjih let šimfajo belopolte moške srednjih let. Nehajte!

22.8.2019 / 06:10 Komentiraj
Temnopolti mladi moški, ki na našo grozo navaljujejo v utrdbo belopoltih moških srednjih let, jih zagotovo ne šimfajo!

Ali je nasprotovanje ekologističnemu aktivizmu Grete Thunberg res gonja proti dobronamernemu dekletu, čigar zgledu bi v resnici morali slediti, ker podnebna ura kaže pet pred dvanajsto?

To vprašanje je irelevantno. Kdor se angažira za nek cilj, se v tem neprijaznem, sumničavem, ciničnem, vulgarnem svetu hočeš-nočeš izpostavi tudi gonji. Je pa seveda res, da je tudi gonja v funkciji cilja: bolj izpadeš prepričljiv, če trdiš, da si tarča gonje.

Berem, da tiste, ki s cinizmom gledajo na popotovanje mlade Grete čez Atlantik na kao eko jadrnici, »okoljski analitik« Luka Omladič opisuje takole:

»Grobo rečeno, to so belopolti moški srednjih let, ki niso pripravljeni spremeniti svojega življenjskega sloga in ki pod pojmom svoboda razumejo vse, kar se jim mota po glavi. Češ, nihče mi ne bo govoril, da moram spremeniti svoje navade. Tega mi ne bo govorila ženska, še najmanj pa ena smrklja.« 

Prizanesljiv prezir

Zanikovalce podnebnih sprememb prizanesljivo preziram...

»Omalovažujoče govoričenje o belopoltih moških srednjih let spada v isto paradigmo kot rasizem, nacionalizem, antisemitizem in podobne -fobnosti.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE