Rubrike

Behemot je pošast kaosa. Tem bolj nevarna, ker se ne zdi taka. [odlomek]

17.11.2019 / 06:10 Komentiraj
Ana pod vplivom anarhistov odide v tujino in začne delati kot prostitutka s posebno nalogo. Iz romana Jerneja Županiča.

V času političnega ekstremizma, terorizma in spodbujanja strahu pred drugačnostjo se študentka Ana pridruži skupini anarhistov in si zastavi nalogo: odide v evropsko prestolnico, spremeni ime, se infiltrira med prostitutke in čaka svoj trenutek. Sledi ji njena sestra Sonja — ki pa ne čaka, ampak išče Ano. Medtem odjekne novica o atentatu na pomembnega politika. V kaosu iskanja krivca, teorij zarote, vsesplošnega obtoževanja političnih, verskih in rasnih skupin ni zastavljeno samo tisto bistveno vprašanje: kateri so razlogi, zaradi katerih se rodi potreba po tako skrajnih dejanjih?

In še pomembneje: kaj ali kdo je v resnici Behemot?

Jernej Županič (1982) je prevajalec, pesnik in pisatelj. Diplomiral je iz primerjalne književnosti in filozofije. Prevaja iz angleščine v slovenščino in obratno. Med avtorji, ki jih je prevedel, so David Foster Wallace, J. M. Coetzee, Rachel Cusk, Lydia Davis, Dave Eggers in C. D. Wright. Za prevod zadnjih treh je

Jernej Županič: Behemot. Roman. Beletrina, 2019. ISBN: 978-961-284-523-0, 264 strani; cena: 27€ (tiskana izdaja), 18,99€ (elektronska izdaja).
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE