Kolumne

Bavcon (2.): Nismo se za to borili, da bi nas oblast zmerjala z zločinci

13.10.2021 / 06:10 Komentiraj
Pravice in svoboda oblasti so inferiorne pravicam in svobodi državljanov. Oblast ima moč, mi pa pravice in svobodo. Štekate?

Nadaljevanje in konec včerajšnjega teksta Primer Bavcon (1.): Kdo so politični in medijski mrhovinarji?. V njem obrnem ploščo — tematsko, da ne bo pomote — in pojasnim, zakaj gre vlada pravzaprav ljudem na živce.


Zadeve ob Bavconovi smrti so šle v desničarskih medijih in paramedijih tako daleč, da se je ob ta nenadni izbruh mrhovinarstva obregnil celo sam lepo vzgojeni Žiga Turk, rekoč:

“Za celovito osvetlitev življenja in dela prof. Bavcona bo še veliko časa. Takole pisati ob smrti pa ni spodobno.”

Ta uvidevnost me je navedla k temu, da sem prebral njegovo modrovanje na Siolu, v katerem trdi, da so antivakserji “v konfliktu z naravno resničnostjo”, antijanšisti “pa z družbeno resničnostjo”:

“Eni živijo v zablodi, da ni virusa. Drugi živijo v zablodi, da ni svobode, da je svoboda ogrožena, da živijo v diktaturi, fašizmu, strahovladi.”

Pravzaprav mnenje

Primerjati antivakserje in liberalne levičarje je nesmiselno. Biti prepričan, da ni virusa...

“Perverzna uravnoteženost očitkov, simetrija zmerjanja, vzajemna konfrontativnost med oblastniki in podložniki je še edina preostala iluzija demokratičnosti.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE