Napadi na Arsenoviča so akutna faza resnice mesta Maribor

3.4.2019 / 06:10 Komentiraj
Novi župan je zmotil dogovorjeno delitev mesta. Kangler in Fištravec sta jo spoštovala. Zato je zdaj izbruhnilo nasilje.

V Mariboru poka. Tokrat dobesedno. Županove lokacije — od lokalov do njegovega doma — so postale tarče napadov. Zaenkrat z granitnimi kockami. In pirotehničnimi sredstvi. Vandalizem. Dan za dnem. Policija raziskuje. Župana zaenkrat še ne varuje. Menda ni nič jasno.

Župan po drugi strani daje jasne izjave. Da se ne boji. Da se ne bo dal ustrahovati. Da je očitno nekomu stopil na žulj. Da nekateri poskušajo preprečiti, da bi delal tako, kot je obljubil v predvolilni kampanji. Za dobrobit mesta. In meščanov. Transparentno. Da nekateri takega vodenja mesta nočejo. Da ga zato poskušajo ustrahovati. Ampak se ne bo pustil. Ne bo popustil. Ne bo odšel. 

Navidez gre torej za spopad dobrega in zla. Svetlobe in teme. V katero se vmešava vandalizem. Kar naj bi policija preprečila. Ko bo, bo spet vse v redu. Župan bo varen. Njegova družina tudi. Lahko bo spet delal, kot je na volitvah obljubil. Problem bo rešen. Srečen konec.

NAROČI SE PRIJAVI SE

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE