Samo vprašanje časa: Kdaj bi pa vi praznovali novo leto?

4.1.2019 / 06:08 1 komentar
2019? Kako ničevo, prazno, abstraktno! (Kaj bo šele leta 3948228?!) Letom bi morali dati imena. Nekako tako kot Kitajci.

Ne vem zakaj, ampak v praznovanju novega leta je nekaj motečega. Nekaj motnega in nejasnega. Vsako leto me nekaj zmoti in vsako leto sem tiho. Iz tega nejasnega občutka, ki me ne ravno žre, srbi pa vsekakor, bom skušal napraviti dostojen problem, vreden svojega imena.

Kot prvo: novemu letu kot praznovanju ene najbolj osnovnih časovnih enot v posameznikovem življenju dajemo premalo teže. Pa ne po lastni krivdi. Novo leto je čudno postavljeno samo teden dni za velikim praznikom, božičem — kar našo praznovanjsko naravo zmoti. Kdaj naj bom bolj radosten? Za božič ali teden dni pozneje, ko pride novo leto?

Obenem pa novo leto v bistvu praznujemo kar dvakrat: ne samo 1. januarja, temveč tudi ob začetku šolskega oz. študijskega leta. Kdaj naj torej sprejmem novoletne zaobljube? Kdaj naj si rečem: “Pa je minilo leto!”? Navodila so nejasna, zmeda pri praznikoljubcih pa nezanemarljiva.

NAROČI SE PRIJAVI SE

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE