Novinarstvo iz roda v rod kot šalca čaja

6.12.2018 / 06:10 Komentiraj
Nezanimanje za politiko sem nekoč pripisoval popolni ignoranci mladih. Danes pa moram priznati, da sem nad tem navdušen.

Zadnjih štirinajst dni sem nekajkrat po nekaj ur preživel s skupino nekaj čez 20 let starih mladink in mladincev, ki so se odločili, da bodo v življenju novinarji. Prepričani so tudi, da za to potrebujejo diplomo fakultete. V skupini jih je bilo več kot 40.

V časih, ko naj bi bili tradicionalni mediji v permanentni krizi in v iskanju novega poslovnega modela — kar v Sloveniji pomeni, da so novinarji izrazito podplačani in običajno z neurejenim delovnim razmerjem —, je skupina 40 mladcev, ki si želijo postati novinarji, tako rekoč velikanska. In ne samo to. Vsaj toliko kot novinarstvo jih zanimajo tudi vse mogoče oblike komuniciranja.

Ena od posledic tehnoloških sprememb je zagotovo ta, da ima danes vsakdo možnost, da spravi svoja sporočila do ljudi, ki jim želi nekaj povedati. Dobra ideja ter telefon in računalnik kot orodji za snemanje in montažo, pa seveda izbira komukacijskega kanala za to popolnoma zadoščajo.

NAROČI SE PRIJAVI SE

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE