Štajerski klovn Šiško uresničil mokre sanje SDS o nacionalni gardi

4.9.2018 / 06:10 3 komentarji
Bodimo realni. Paralelna država, ki nastaja, je država desničarjev. Paralelna Slovenija, ki nastaja, je desna Slovenija.

Nastaja paralelna država. Paralelna Slovenija. Paralelni podsistemi. Ker da obstoječi ne delujejo. Zato nekateri jemljejo stvari v svoje roke.

Je to Druga republika, o kateri je fantaziral Janez Janša na kongresu SDS leta 2009? Seveda ne — čeprav on ni brez zaslug za to, kar danes gledamo v nastajanju, in mu tudi ni nevšeč.

Pojavljajo se novi mediji, ki nam dnevno vsiljujejo hudobne, škodoželjne resentimente o zgodovini in ekonomiji, o preteklosti in sedanjosti, o nas in drugih. 

Pojavljajo se načini razmišljanja, ki razglašajo nove vrednote o domoljubju, narodu, rasi, politiki, kulturi, demokraciji, solidarnosti, človekovih pravicah, splavu, ženskah. 

Zdaj pa se še paralelna vojska!

To seveda ne bo šlo skozi. V imenu demokracije, tolerance in pravice do drugačnosti se v zvezi z drugimi zadevami včasih delamo prizanesljive. Ampak to ne bo šlo skozi. Toliko pa je Slovenija vendarle še pravna država. Toliko pa le še deluje.

Do ...

NAROČI SE PRIJAVI SE

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE