Štajerski klovn Šiško uresničil mokre sanje SDS o nacionalni gardi

4.9.2018 / 06:10 3 komentarji
Bodimo realni. Paralelna država, ki nastaja, je država desničarjev. Paralelna Slovenija, ki nastaja, je desna Slovenija.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Nastaja paralelna država. Paralelna Slovenija. Paralelni podsistemi. Ker da obstoječi ne delujejo. Zato nekateri jemljejo stvari v svoje roke.

Je to Druga republika, o kateri je fantaziral Janez Janša na kongresu SDS leta 2009? Seveda ne — čeprav on ni brez zaslug za to, kar danes gledamo v nastajanju, in mu tudi ni nevšeč.

Pojavljajo se novi mediji, ki nam dnevno vsiljujejo hudobne, škodoželjne resentimente o zgodovini in ekonomiji, o preteklosti in sedanjosti, o nas in drugih. 

Pojavljajo se načini razmišljanja, ki razglašajo nove vrednote o domoljubju, narodu, rasi, politiki, kulturi, demokraciji, solidarnosti, človekovih pravicah, splavu, ženskah. 

Zdaj pa se še paralelna vojska!

To seveda ne bo šlo skozi. V imenu demokracije, tolerance in pravice do drugačnosti se v zvezi z drugimi zadevami včasih delamo prizanesljive. Ampak to ne bo šlo skozi. Toliko pa je Slovenija vendarle še pravna država. Toliko pa le še deluje.

Do državnega udara je še daleč.

Skrunitev Rudolfa Maistra

Posnetki oboroženih in zamaskiranih modelov, ki prisegajo zvestobo svoji paravojaški enoti nekje na območju “samorazglašene dežele Štajerske”, so nepredstavljivi in strašljivi do te mere, da sem do Šiškovega samorazkritja, da je vse to res, nejeverno mislil, da je vse skupaj komičen, četudi neslano provokativen fake.

Zares slabo pa mi je postalo šele potem, ko sem v poročilih gledal improvizirano tiskovno konferenco samozvanega komandirja komandosov pred mojo gimnazijo in videl, da je salutiral kipu generala Maistra!

Biti moraš posebne vrste sociopat, da greš ustanovit alternativno vojsko. Ampak da se pri tem sklicuješ na človeka, ki ga hvaležno spoštuje in ceni dva milijona normalnih — tega pa res ne razumem!

Upam … — ne, prepričan sem, da bo policija primerno in promptno ukrepala in predvsem, da sodni aparat ne bo spet kaj zamočil. Nimam navade navijati za karkoli ali proti komurkoli, ampak Andrej Šiško se ne sme izmakniti zasluženi kazni. Tega tipa hočem videti v arestu. V nasprotnem primeru bom še jaz izgubil vero v Slovenijo kot pravno državo.

The damage has been done

Dovolj škode je bilo storjene že s tem, da je Šiško kandidiral za predsednika. S tem je onečastil vse druge kandidate in seveda tudi funkcijo predsednika.

Ali ob vložitvi kandidature ni treba priložiti potrdila o nekaznovanosti?

Dovolj škode je bilo storjene s tem, da je Šiško navdal miroljubne državljane z nelagodjem, da živimo v družbi, kjer se državljansko preozaveščeni divjaki samoiniciativno in ilegalno organizirajo in oborožujejo.

Dovolj škode je bilo storjene s tem, da moramo živimo v strahu, da bo nek odpadniški vod enkrat nekam prinorel z brzostrelkami.

Toda storjene bo še več škode. Tudi v primeru, če bo Šiško primerno procesiran in pravično obsojen.

Zarota in pomota

Škode bo vedno več, ker bodo desničarji vedno bolj intenzivno zagovarjali Andreja Šiška. Saj ga že.
Če pogledate na Janšev Twitter timeline, boste dobili občutek, da je Šiško peljal nekaj zaležanih moških srednjih let na travnik telovadit.  Tako je včeraj Jožef Jerovšek napisal, da je ustanavljanje paravojske […] “zarota, ki zahteva odločno ukrepanje” … — ampak, še dodaja:

“Ukrepati bi morali že takrat, ko sta Kordiš in Vatovec na Kotnikovi poveljevala s kiji oboroženim zamaskirancem! #ekstremisti”

Vidite, obsesiven desničar pač ne loči potencialno nasilnega levičarskega demonstranta s kijem od oboroženega pripadnika paravojaške enote s sekiro in brzostrelko. Mimogrede pa še potunka demonizirana poslanca Levice — ki sta res bila takrat na dvojnih, proti- in probegunskih demonstracijah na Kotnikovi —, vendar definitivno ne v funkciji poveljevanja.

Ampak kaj bi pa naj Jerovšek drugega napisal, če pa je veliki vožd retvital lepljenko slike z demonstracij in slike Šiškovega bataljona z napisom: “Podobnost je zgolj naključna!”

Z Ustavo vred

Bodimo realni. Paralelna država, ki nastaja, je država po meri desničarjev, da ne rečem ksenofobov in rasistov. Tudi latentnih, ki to še niso.

Paralelna Slovenija, ki nastaja, je desna Slovenija, Slovenija militaristov, ki bodo nekega dne bog ne daj začeli vsaj ustrahovati soljudi z orožjem, če že ne shoot to kill.

Šiško je preveč nor, da bi bil politično prištevno lev ali desen državljan — a dejstvo je, da je kot hibrid desničarjem koristnega klovna in idiota s svojo paravojaško enoto uresničil stare, prepotentno državotvorne, sicer legalne mokre sanje SDS o nacionalni gardi.

Stranka nekdanjega obrambnega ministra je v bizarnem Šišku prepoznala nepričakovanega moralnega zaveznika, če že ne zgled, ki se ga bo čutila dolžno zagovarjati, pa če se tako imenovano krivosodje, fake mediji in presstitutke — z Ustavo vred — postavijo na glavo.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE