Ali je Trumpa še mogoče zaustaviti?

13.6.2018 / 06:08 Komentiraj
Šibka EU je lahek plen Trumpa in njegove taktike, da razbije post-WW2 svet konvencij, sožitja in postavi ZDA v središče.

S komerkoli od kolegov, evropskih in ameriških, se pogovarjam, vsi pripsujejo Trumpovo eratično ekonomsko in zunanjo politiko temu, da je bedak. Da pač uporablja povsem zmedene politike napadanja in umikanja, ki na koncu škodujejo tako njemu kot Američanom. In da bo na koncu pogorel.

Jaz pa nisem v to tako prepričan. Trump sicer res uporablja navidez zmešano taktiko brez strategije. Toda če pustimo ob strani davčno reformo, s katero si je kupil in pokoril Republikansko stranko in mir na domači fronti, je dejstvo, da njegove unilateralne grožnje s carinami prinašajo rezultate.

Trump je uporabil za multilateralni svet nepredstavljiv manever z enostranskim uvajanjem carin, da bi znižal ameriški trgovinski deficit. S tem je povzročil vihar. Toda Kitajska, Nemčija in druge države z največjim trgovinskim presežkom z ZDA so že ponudile kompromisne rešitve. Z njimi obljubljajo povečanje nakupov (uvoza) iz ZDA ali povečanje naložb v ZDA, kar bi zmanjšalo ...

NAROČI SE PRIJAVI SE

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE