Če seješ dobro energijo, se dobra energija vrača

4.6.2018 / 06:08 Komentiraj
Danes bi lahk napisala eno ornk ljubezensko. Pa ne bom. Al ornk ranjeno. Pa ne bom. Tak material se špara za v knjigo.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Lahk vam sam malenkost obnovim svoj teden. Malenkost, ker drugo ni za pisat, kaj šele govort. In to je vse, odkar mam blond pramene.

Sliši se smešno, ampak kokr da se mi je neki zmešalo v glavi in posledično tud vsem okol mene. Najboljša ideja ever, da sem se odločila pobarvat. Odfukan maj, ni kej.

Kakorkoli, ko so mamce cvilile in ble vse mokre zarad ta lepga Turka, sem jaz šla izigravat zvezdo na Metelkovo. Brala sem z drugimi na Ignor festivalu in jaz nisem brala nikjer že od 2015. Na Metelkovi me ni blo dve leti.

Pa pridem pred Gromko in srečam kup znancev in frendov. Res vesela tazga supporta. Kot sem že rekla enkrat: mene maš al ful rad al me pa ne moreš videt. Sicer so sam gledali, zakaj pa kamera za mano, ampak okej. In sem si vzela vse na ful. Če se že gremo žur, se ga pa pejmo zares.

Špilam divo

In me kličejo, da sem na vrsti, ker jaz itak nisem poslušala drugih, mene take stvari pač ne brigajo. Jaz sem prišla se met fajn.

Stopim notr, vsi stoli zasedeni, folk pa stoji. In kakšen je bil ta entrance! Jaz fuck it divo špilam. Za mano režiser s kamero, se vsedem pred vse, sošolec iz 1. letnika je mogu gor pa dol mikrofon rihtat. Potem sem znorela, da nej ugasnjeo luči, ker me motijo, in mi je mogu še en tretji s telefonom svetit, da sem vidla tekst.

Jao meni. Uni vsi skromni, ponižni, jaz pa tko, k da je cel svet moj. Folk se je krohotal, še preden sem začela brat.

Valda sem izbrala zgodbo, kako greva z Bukowskim na svingersko plažo. Gledat, nč delat. Folk se je tok smejal, da je šlo še men na smeh. Sproti sem razmišljala, kako lahk en tok žalosten in ranjen človek uspe nasmejat celo dvorano.

Ko sem zaključila, sem sam spizdila ven. Naprej na žur. Cela Metelkova je hodila do mene, da kera legenda sem, pa kok je blo dobr poslušat. In ker jaz nisem ena unih skromnih, k bi rekla hvala, se začnem vsa evforična dret: “Je blo dobr, ne? Wooohooo!”

Black Sabbath

In ker me je vsa ta evforija mal preveč zagrabla, sva s sošolcem pristala pri men doma.

Kr naenkrat mi reče: “En trka.”

“Teb se meša. Ob pol štirih zjutri.”

Odprem vsa razčefukana, ven se voha sam gandžo in sliši musko, sosed — in to glih od ta novih — začne: “A lahk prosim mal manj galame. Jaz delam čez 3 ure.” 

In sem mu kr začela nabijat nazaj, da jaz sem pa na Metelkovi brala. Zdej se ga kr mal izogibam, ker se bom mogla petkrat opravičit.

In pol mi zarad Black Sabbath fukne ven internet. Ne sosed, pr men se je neki zjebalo. To je ziher karma zarad soseda. Drug dan vsa živčna brez neta, klicarit folk naokol, pa kr v taksi vsa manična pa direkt na T2, čeprov niso mel nobene veze s tem in se kr tam dret: “Boste vi pisali kolumno namest mene v nedeljo?”

Pa še trave nisem dobila nikjer. Pa kako kurac je life lahk taka pizda? Top večer, drug dan pa vse narobe.

Six-pack

Vsa žalostna in razpičkana sem šla na drink. Srečam enga bralca, k je en dan pogruntal, kdo sem, zdej pa sva tko nekak znanca, frenda.

“Zmaga od večera, ampak jaz dans živim v jami. Brez kurčevga neta, brez trave, brez vsega.”

“Sej veš, da jaz ne kadim. Lahk pa probam net pogledat.”

Prideva v uno štalo od fleta in mu res nekak rata zrihtat. Kr objela sem ga. In ker je vmes obrnil še en telefonski klic, me je čez 10 minut še trava čakala pred blokom. On častil, seveda. To mi deli.

In kle smo tam, da kako me majo eni radi. Ne sam, da mi držijo mikrofone in vse. Preden sem šla na Metelkovo, mi je pisala frizerka, k sva se spoznali tri tedne prej: “Prid pred Metelkovo k men, da ti zrihtam frizuro. Jaz častim.”

Sedela sem v salonu na stolu, pila piksno, ona mi je pa lase oprala, zglancala, sfenala, vse. Pfff. K diva. Uletim na Metelkovo k ta velika.

In ko bili uni kurčevi binkošti in trgovine zaprte, sem dojela, da sem broke, nisem pa dojela, da so štacune zaprte. Pišem eni teti mercatorki, če lahk pridem na puf. “Kakšen puf? Trgovine so zaprte, lej jo. Ti jaz prinesem svoj six-pack od doma.”

In pridem v kafano, kjer me čaka šest pirčkov v hladilni vrečki z listkom “ZA TEREZO” in zraven narisan sonček.

Sej kdaj kr ne vem, kaj rečt. Sam če ti seješ dobro energijo, se dobra energija tud vrača. In zato grem v petek spet do frizerke. Ona ma frižider in vse možne drinke not. Pojačat pramene. S kamero za sabo.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE