Fuck off vikend/praznik za tiste brez otrok

4.4.2018 / 06:08 2 komentarja
Po dnevu žena, materinskem dnevu, gregorjevem, valentinovem nujno rabimo še praznik za samske. Pa ne seveda 1. november.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Ker je res kretensko, ko pri štiridesetih sediš pod jelko in vedno znova navdušeno zavpiješ, ko pod dreveščkom najdeš darilo zase. In še naprej prepričljivo lažeš: “Joj, kako krasno jopico mi je božiček prinesel!” — spomin na zvijanje njegove roke pred izložbo pa je še živ.

Isti šmorn je z veliko nočjo. Pa mi vi povejte, za koga naj barvam tista ušiva jajca?

On bi rad imel klasična rdeča jajca z nalepko in premazana z mastjo. Meni pa so lepa samo Fabergéjeva.

On bi jedel orehovo potico. Jaz bi pa raje suši.

On bi nesel žegnat, jaz bi pa raje šla na špricer.

Mi jemo hren v omaki iz hrena, jajc, kisa in bučnega olja. Njemu pa gre na bruhanje, ko vidi te pomije. Tudi ne razume, kako lahko jem šunko na potici.

Njegove sosede se za k maši sfrizirajo in namažejo čevelje. Jaz grem pa v supergah in se med mašo naslanjam na telegrafnico s štorkljami na vrhu.

Praznik s smislom

On v resnici verjame v vnebovzetje, jaz pa še nisem videla nikogar, ki bi zavit v rjuho letel po luftu in izginil med oblake.

Niti nisem videla, da bi kaka štorklja kontra priletela in imela v kljunu polno culo otroka. Kar bi bilo v resnici zelo dobrodošlo, kajti tako bi prazniki vsaj dobili smisel.

Otrokom lahko naložimo vse živo. Da morajo biti pridni, sicer jih bodo odvlekli parkeljni. Da božičkovo kočijo vlečejo severni jeleni. Da štorklje nosijo otroke. Da zajci skrivajo jajca po vrtu. In da miške odnašajo mlečne zobke in da muce skrivajo copate.

Izvirne laži

Moram priznati, da smo pri lažeh izjemno izvirni. Po mojem lahko kmalu pričakujemo tožbo živalskega SAZAS-a, ki bo zahetval izplačilo nadomestila za zlorabo živali v verske in vzgojne namene.

Mogoče je tudi čas, da izumimo praznike za samske. Po dnevu žena, materinskem dnevu, ženečih se ptičkih in valentinovem bi bil skrajni čas, da naredimo fuck off vikend za vse, ki nimajo partnerjev in za tiste, ki nimamo otrok.

Prepričana sem, da tudi mi delamo kaj dobrega in da si zaslužimo fraj dan. Pa po možnosti ne 1. novembra.


OpombaTekst je bil prvotno objavljen v petek, 30. marca 2018 na avtoričini spletni strani Moj B®log pod naslovom Če nimaš otrok, so prazniki brezvezni. Tekst na Fokuspokusu je editiran. Objavljeno v dogovoru z avtorico.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE