Demokracija lajkov: Več lajkov je zmaga/resnica, manj lajkov je poraz/laž.

4.4.2018 / 06:10 Komentiraj
Primer Skripal dokazuje, da nova politika ignorira dejstva, kreira virtualne svetove prepričanja. Dejstva proti čustvom.

Primer Skripal dobiva zanimive dimenzije. Gre namreč za pomemben mejnik v zunanji politiki Velike Britanije in EU. Slednja je kot ponavadi izgubila kompas.

Velika Britanija je z zunanjim ministrom Borisom Johnsonom na čelu — ki ne samo po videzu, temveč tudi po stilu vedno bolj spominja na Donalda Trumpa — ugotovila, da obstaja velika verjetnost, da so za zastrupitev krivi Rusi.

Da gre samo za “veliko verjetnost”, smo v nadaljevanju pozabili. Kronski dokaz je bilo domnevno dejstvo, da sta bili žrtvi zastrupljeni s strupom ruske izdelave. Sledili so ukrepi — od izgona ruskih diplomatov pa do protiruske medijske kampanje —, kot da so Rusi dokazano zastrupili Skripala in njegovo hčerko.

Čeprav je šlo samo za konstrukt, ki ga Veliki Britaniji ni podkrepila niti z enim dokazom, je manever uspel: na njeno stran se je postavila večina članic EU, vključno z najpomembnejšimi. Britanci so poenotili EU. Kar pomembno izboljšuje njihovo pogajalsko ...

NAROČI SE PRIJAVI SE

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE