Kdo so sploh Južnjaki in zakaj jim SLO politiki v rit lezejo?

6.2.2018 / 06:10 1 komentar
Dušebrižnikom gre bolj za moralno zadoščenje in samovšečnost kot za korist “ABČHMS”. To je samo afirmativna segregacija.

Poslanci SMC so vložili bizaren, absurden, zakonodajno in birokratsko topoumen, družbeno nekoristen (če že ne škodljiv), lekspurleksističen, predvolilno oportunističen predlog — citiram — Zakona o uresničevanju kolektivnih kulturnih pravic narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ.

Predlog je podpisalo 24 od 35 poslancev SMC — 11 renegatov pa bodo zdaj za kazen izključili ali kaj? — plus dva Erjavčeva ter po pet Židanovih in Mesčevih.

Prvopodpisani je človek z mehkim ć-jem (dr. Dragan Matić, SMC, predsednik odbora DZ za kulturo, med sopodpisniki pa je tudi ženska z mehkim ć-jem (Violeta Tomić, Levica).

In potem se še čudimo, da po drugi strani obstajajo tudi taki modeli kot Norma Korošec, GOD — sicer predvsem civilna alt-right antiaborcionistična in antivakserska solistka —, ki bluzi, da bi bilo treba v uradnih dokumentih prepovedati mehki ć, ker ni avtohtona slovenska črka!

NAROČI SE PRIJAVI SE

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE