Revija

Après ski, le déluge: V Švici bodo smučali — kaj pa v Sloveniji?

2.12.2020 / 06:05 Komentiraj
Naravno bi bilo, da se Slovenija postavi na stran svojega alpskega zaledja, torej ob bok Avstriji, Švici in Liechtensteinu.

V četrtek je imel švicarski minister za zdravje tiskovno konferenco. V Švici poteka informiranje o korona krizi na več ravneh, saj imajo največ pristojnosti kantoni, ki prav tako obveščajo javnost o svojem delu in ukrepih. Zvezna vlada in Zvezni zdravstveni urad (BAG) se oglašata samo občasno, ponavadi enkrat na teden. Minister je tokrat govoril tudi o smučanju.

Debato, ki se je v osrčju Evrope razplamtela v medijski in politični vihar, je sprožil italijanski premier Giuseppe Conte z zahtevo po zaprtju vseh evropskih smučišč. Pridružil se mu je francoski predsednik Emmanuel Macron, ki je za idejo pridobil še nemško kanclerko Angelo Merkel. Slednja je sicer pitijsko napovedala, da je to potreben in nujen ukrep, ki pa ga bo v Evropi zelo težko uresničiti.

Suverena sezona

Avstrija predloga seveda ni podprla. Avstrijska ministrica za turizem Elisabeth Köstinger je najprej govorila o večmilijardni odškodnini iz Bruslja, če bi smučišča z odlokom res morali...

Švicarski minister za zdravje: »V Švici bodo smučišča normalno odprta, podobno kot je odprta skoraj vsa turistična infrastruktura v državi.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE