Kolumne

#AntiMeToo: Psihopati s Karibov se čutijo zlorabljene, obrekovane

3.6.2022 / 06:10 Komentiraj
Johnny Depp–Amber Heard saga se je sprevrgla v globalno mnenjsko sojenje, kakršnega svet še ni videl. Kavelj 22 pravne logike.

Johnny Depp je agresiven in narcisoiden psihopat, ki pa je očitno imel to srečo, da je njuno vzajemno tožarjenje zaradi obrekovanja z nekdanjo ženo Amber Heard sovpadalo z globalnim resentimentom proti še nedavno zelo popularnemu, navidez odrešiteljskemu ženskemu gibanju #MeToo, h kateremu se je njegova bivša ne brez razloga prištevala v tisti znameniti op-ed izpovedi za Washington Post.

Očitno je spet sprejemljivo trditi, da ženska, ki se spusti v odnos ali v zvezo z agresivnim in narcisoidnim psihopatom, tudi ne more biti povsem gladka. Da si je baba sama kriva, je star in oduren mačističen izgovor.

A kaj hočemo. V dobrih, starih časih so bili vendarle psihopati tisti, ki so na koncu potegnili krajšo, ne pa njihove žrtve, pa če so bile še tako lahkoverne — in pozneje pred publiko in na sodišču bog ne daj oportunistične.

Trivialnosti

Procesa Depp–Heard nisem pozorno spremljal, ker se mi je sprva zdel preveč banalen. Zadeva mi je šla tako na živce, da sem...

Igralka Amber Heard v sredo, 1. julija, pred izrekom sodbe na okrožnem sodišču v Fairfaxu, Virginija (blizu Washingtona, DC). — [Fotografija: Evelyn Hockstein/Pool/Reuters]REUTERS
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE