Kolumne

Antikomunizem: Na internetu nihče ne ve, da nisi bil ubit v Hudi jami

24.12.2021 / 05:10 Komentiraj
Desničarska basen o prepovedi strank, ki se ne distancirajo od komunistov. Recimo od SD, Levice. Ker zdaj imajo kao žegen ESČP.

Desničarji imajo že toliko spletnih strani, da bi lahko rekli, da ima vlada svoj Facebook. No, neko družbenopolitično omrežje, ki ga vsaj moralno, če že ne drugače sponzorira. Dvomim, da se jim bo to obrestovalo na volitvah. To je namreč podobno marginalno kot pred leti njihovi brezplačniki na toaletnem papirju. Ravno obratno: nesebično širjenje teh butastih vsebin lahko koristi politični konkurenci, saj to smetje priča o intelektualnem dometu te vlade.

Tako sem te dni našel zadevo, učenjakarsko poimenovano Politeia. Z neskritim zadovoljstvom so objavili novico s privoščljivim naslovom Evropsko sodišče za človekove pravice pravi, da države lahko razpustijo stranke, ki se ne distancirajo od nekdanjih komunističnih strank.

To ni fake news v pravem pomenu besede, vendar kaže na to, da avtorji ne samo ne znajo francosko, ampak da so tudi antikomunistični bebci. Teh je na svetu sicer dovolj — ne zgodi pa se povsod in vsak dan, da bi takim izjavam aplavdiral sam...

Nicolae Ceaușescu (1918–1989), drugi in zadnji generalni sekretar Komunistične partije Romunije (1965–1989), ustreljen na božič leta 1989.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE