Kolumne

Anticepilstvo je zlom solidarnosti. Družba res ne obstaja. Jaz, jaz, jaz …

18.8.2021 / 06:05 Komentiraj
Za božjo voljo, nehajmo se že enkrat obnašati, kot da so teorije zarote in alternativna dejstva temeljna človekova pravica!

Odkar imamo internet in družbena omrežja, ljudje večinoma komuniciramo v mehurčkih. Če ste se naveličali krožnega trepljanja po ramenih, vam predlagam, da objavite kakšno misel o cepljenju. V vašem mehurčku bo zašumelo in se zapenilo, kot da bi vam kdo zalučal pest sode bikarbone v kozarec s kokakolo.

Četudi se večina v vašem komunikacijskem silosu večinoma strinja o večini stvari, se glede cepljenja gotovo ne. Razprave na to temo ne sledijo vzorcem, ki jih opažamo pri drugih vprašanjih. Predvsem pa se ne skladajo z delitvijo, ki ji v Sloveniji — po mojem precej površno in netočno — pravimo razkol med levico in desnico.

Raziskave javnega mnenja v Sloveniji kažejo, da so ljudje neglede na svoja siceršnja politična prepričanja v zvezi s cepljenj — pa naj bo "levi" ali "desni" — z vami ne bo strinjal kar precejšen odstotek vaših siceršnjih somišljenikov.

Knajpanje

Sam sem to doživel pred kratkim, ko sem se na Facebooku drznil ponorčevati iz nekaterih...

“Družba — kot je rada rekla Margaret Thatcher — ne obstaja. Obstajajo samo posamezniki in njihove pravice in interesi. Za regulativo naj poskrbi nevidna roka trga. Ali nevidna roka virusa.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE