Rubrike

Andrej E. Skubic: Čému je bila priča Leja Šauta in kje je? [odlomek iz romana]

2.5.2021 / 06:05 Komentiraj
“No, to je bilo pa razburljivo,” pravi gospa Vladimira, kot da se je pred njo odvila prijetna, vznemirljiva pustolovščina.

Pisatelj, dramatik, scenarist, prevajalec in jezikoslovec Andrej E. Skubic (1967) v novem romanu Krasni dnevi opisuje mirno bivanje vdovca Dušana Šaute v domu starejših občanovm ki ga vrže iz tira obisk kriminalistov, ki iščejo njegovo hčer Lejo, ki je bila “priča nečemu”. Šauta se poda na iskanje hčere, ki se skriva pred policijo in njim, obenem pa tudi na potovanje v lastno preteklost, kar ga vodi v razkrivanje odnosov s hčerjo, očetom in s pokojno ženo, ki je umrla za demenco.

Skubic je avtor sedmih romanov, med drugim s kresnikom nagrajenega Grenkega medu, sociolingvistično monografijo Obrazi jezika, treh dram in serije knjig za otroke z naslovom Trio Golaznikus. Prejel je nagrado Prešernovega sklada in Župančičevo nagrado. Krasni dnevi so izšli pri Beletrini.

Andrej E. Skubic: Krasni dnevi 

Za Vladimirino ramo pritegneta Šautovo pozornost dva možakarja, ki stopita na teraso kavarnice v spremstvu natakarice. Ni videti, da bi bila na obisku, saj ni z...

Skubic je avtor sedmih romanov, tudi dobitnik kresnika, sociolingvistične monografije Obrazi jezika in serije knjig za otroke z naslovom Trio Golaznikus.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE