Kolumne

Anarholiberalna utopija depolitizirane RTV Slovenija

11.6.2021 / 06:10 Komentiraj
Glej, no, kdo se oglaša v DZ: Nacionalka sploh ne bi rabila svetnikov, če bi bila kot medij na dovolj profesionalnem nivoju.

Karkoli si že mislimo o medijskih insiderjih in outsiderjih, vabljenih v Državni zbor na seje Odbora za kulturo ali na “predstavitve mnenj”, in karkoli že poslancem razložijo — in poslanci njim —, gre za popolno medijsko in politično anomalijo.

Zakaj je treba o upravičenosti ali neupravičenosti sofinanciranja vsebin konkretnih medijev razpravljati v parlamentu? Pravilni odgovor je privlečen za lase: če vsebine sofinancira Ministrstvo za kulturo, potem je normalno, da o tem — če komu pač ni kaj povšeči — razpravljajo tudi poslanci.

Jaz pa trdim, da poslancem ne bi bilo treba in niti ne bi smeli razpravljati o medijih. Ne o vsebinah ne o (so)financiranju.

Družbenopolitični default

Poslanci morajo biti po službeni dolžnosti in družbenopolitičnem defaultu prepričani, da se spoznajo na vse, o čemer pač teče beseda v DZ. Zakaj bi bili mediji izjema?

Eh, iz preprostega razloga, ker so v zvezi s to temo v konfliktu

“TVS ima svoje dobre, včasih celo zvezdne trenutke. Celo Informativni program ima včasih dobre trenutke. Včasih pa žal tudi katastrofalne.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE