Kolumne

Ana Soklič je izvedla Josipo Lisac

15.2.2022 / 05:05 Komentiraj
Izvajalko himne na hokejski tekmi so najglasneje kritizirali tisti, ki nimajo pojma ne o enem (petju) ne o drugem (športu).

Teden dni nazaj je bil kulturni praznik. Prav ta dan pa je bila še ena malo manj kulturna prireditev — polfinale slovenskega hokejskega prvenstva med Olimpijo in Jesenicami. Hokejske tekme so vse prej kot kulturne, saj velja hokej za enega izmed bolj grobih športov in tudi pretepi med igralci niso nikakršna izjema. Še več, so celo zaželeni. Za zabavo gledalcev. Saj vsi vemo, da ti isti igralci, ki se na igrišču neusmiljeno mlatijo, grejo po tekmi skupaj na pivo. Predstava pač.

Mimogrede je treba povedati, da je bil letošnji polfinale malce poseben. Večna tekmeca, ki se po pravilu srečujeta v finalu, sta se tokrat srečala že v polfinalu. Kako je to mogoče, ko pa gre za najboljši moštvi? To se je zgodilo zato, ker je Olimpijino primarno tekmovanje avstrijska državna liga (ICEHL) in je domače tekme igrala z mladinci, ki pa so zmogli zgolj 4. mesto in po obstoječem tekmovalnem sistemu dobili prvouvrščene Jeseničane že v polfinalu. Morda so tudi kalkulirali: če...

”Podoben škandal je bil na Hrvaškem, ko je na inavguraciji predsednika Milanovića himno na samosvoj način odpela tamkajšnja pop ikona Josipa Lisac.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE