Rubrike

Ana Schnabl: Ritmi plime niso ritmi morale [odlomek iz romana]

13.3.2022 / 05:05 Komentiraj
Koncert s polomljenimi inštrumenti, odigran na slovenski obali. S protagonistko, v oblak marihuane zavito pisateljico Dunjo.

Plima je psihološko-kriminalni roman Ane Schnabl (1985). Koncert s polomljenimi inštrumenti oz. ljudmi, odigran na odru slovenske obale. Z glavno protagonistko, v oblak marihuane zavito pisateljico Dunjo, ki jo preganjata bratova in očetova smrt. S Katarino, njeno otroško prijateljico, ki jo preganjajo življenjske okoliščine. S Kristijanom, ki je pod družbenimi pritiski izklesal svoje telo in se izklopil. Z Mirelo, ki se v svojem natrpanem stanovanju oklepa Michaela Jacksona iz izključno napačnih razlogov. Z Duško, ki očitno še ni čisto polomljena, saj je premlada. Z Draženom, Dunjinim bratom, ki ga edina ni nikoli poznala.

Plima je dolga skladba o nasilju, porojenem iz človeških ambivalenc, omejitev, nezmožnosti in tudi odločitev. Ni pa samo žalostna skladba in niti ne hrupna. Njeni ritmi niso ritmi morale. Prevevajo jo tudi topli toni, zvoki morja, škržatov, jadranskega vetra in razdalj.

Ana Schnabl piše za revijo Literatura in za portal AirBeletrina. Je tudi...

Plima je psihološko-kriminalni roman Ane Schnabl (1985). Koncert s polomljenimi inštrumenti oz. ljudmi, odigran na odru slovenske obale.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE