Kolumne

Ali resno mislite, da smo državljani tisti, ki smo to zakuhali?

14.2.2021 / 06:10 Komentiraj
O sovražnem, izključevalnem govoru in verbalnih napadih bodo govorili tisti, katerih šef ves čas igra prav na te strune?!

Zahteva poslanskih skupin NSi, SDS, SMC, SNS in predstavnikov narodnih skupnosti za sklic sej odborov Državnega zbora za notranje zadeve in za pravosodje, na katerih bi obravnavali pri nas vse bolj prisotno stopnjevanje sovražnosti, izključevanje ter napade na posameznike in organizacije na podlagi vrednot, prepričanj ali svetovnega nazora, se zdi kot pomota. Nepojmljivo. Nedojemljivo. Smešno, četudi desetletja prepozno.

O sovražnosti, izključevanju in napadih se želijo pogovarjati prav tisti, katerih šef vseskozi igra na strune komunikacijske brutalnosti, primitivnosti, strahu, sile in ločevanja na naše in nenaše?!

Res je, za sklic so formalno poskrbeli v NSi, miroljubnem koalicijskem satelitu SDS. Bilo bi preveč absurdno, če bi sklic zahtevala SDS.

Brez ogledala

Koalicijskim strankam stojijo ob strani Jelinčič s svojimi nacionalisti in oba predstavnika narodnosti. A za neverjetni vsebinski zasuk prioritet, o katerih se je treba pogovarjati na parlamentarni ravni, ima...

“Pravijo, da na nikogar ne kažejo s prstom. Seveda, saj tudi ne smejo. Prvi kazalec bi bil jasno usmerjen na Gregorčičevo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE