Kolumne

Če RTV ne bo desničarska, naj ne bo od nikogar. Naj je sploh ne bo.

19.5.2022 / 06:10 Komentiraj
V bistvu smo imeli srečo, da vlada, ki je zdaj-zdaj ne bo več, ni ukinila RTV prispevka že prej. In dokončno uničila nacionalke.

Predlog Zakona o spremembah Zakona o RTV Slovenija, ki ga je SDS sabotersko, a pod krinko konstruktivnega podjebavanja nove koalicije v petek vložila v parlamentarni postopek, je največja neumnost, kar se jih je kdo kdaj spomnil glede javnih medijev.

Najbolj prozoren debilizem je to, da plačevanje RTV prispevka po njihovem predlogu ne bi bilo več obvezno, temveč samo še prostovoljno. Glede na všečnost.

In kot da že ta disruptivnost ne bi bila dovolj, so včeraj vložili še predlog za posvetovalni referendum o spremembah Zakona o RTV. Vključno s predlogom prostovoljnega prispevka, seveda.

Pazite: SDS želi “odpraviti obvezno dajatev [RTV] prispevka in omogočiti fizičnim ter pravnim osebam, da se same odločijo[,] ali bodo ter v kakšni višini bodo plačeval[e] RTV prispevek glede na to, koliko so zadovoljni s programi RTV Slovenija.”

Α in Ω: Ratingi

SDS utemeljuje predlog o ukinitvi obveznega plačevanja RTV prispevka takole:

Bistven[i] kriterij za oceno[,] ali...

”Predlog, ki ga je SDS sabotersko, a pod krinko konstruktivnega podjebavanja vložila v postopek, je največja neumnost, kar se jih je kdo kdaj spomnil glede javnih medijev.” — [Fotografija in pripis: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE