Kolumne

Alešu Primcu ne gre za otroke. Gre mu za manipuliranje.

18.7.2022 / 06:10 Komentiraj
Aja, pardon: v Tretjem rajhu hvala bogu niso imeli referendumov … Nataliteta pa je tudi rasla. Pa ful avtocest so zgradili.

Nimam ne razumevanja ne potrpljenja do ljudi, ki so prepričani, da istospolnim partnerjem ne bi smeli dovoliti, da posvojijo otroka, ker da sta starša lahko samo oče in mati, torej moški in ženska. Kot državljan mislim, da bi bilo treba ljudi te baže poslati nazaj v čase, ko so se taki nazori še zdeli normalni.

No, časovni stroji na žalost ne obstajajo — obstajajo pa institucije kot Ustavno sodišče. In to je zdaj sprejelo hvalevredno odločitev, da so 135. in 138. člen Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ter prvi odstavek 213. člena in 223. člen Družinskega zakonika v nasprotju z Ustavo. Državnemu zboru je Ustavno sodišče naložilo, da mora nasprotje v šestih mesecih odpraviti — do takrat pa smeta istospolni osebi v partnerski zvezi posvojiti otroka po enakih pravilih, kot veljajo za zakonce.

Lažnivec in blefer

Aleš Primc mi gre na živce ne samo zato, ker je vsiljivo pravičniški, fanatičen, nesramen in neumen dušebrižnik, ampak ker za...

Vztrajni pa so! Tako je organizacija Za otroke gre demonstrirala že 25. marec 2012 pred Državnim zborom. — [Fotografija: Tit Košir/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE