Kolumne

Agica in Albus: Mačke ne jebejo pet posto

7.6.2022 / 06:05 Komentiraj
Razume, da bo zdaj tudi ona živela z nami. Vendar ji vsake toliko prisoli kakšno nežno klofuto. Da dekle ve, kdo je glavni.

Od vseh živali, ki jih lahko prištevamo med domače ljubjenčke, so mi bile od vedno najbolj všeč mačke. Zaradi svoje neodvisnosti in nepripravljenosti, da se podrejajo gospodarju. Mačka pač ne pride k tebi, ko jo pokličeš, ampak takrat, ko njej to paše. Mačka ne jebe. Psi — čeprav inteligentna bitja — so svojim gospodarjem mnogo bolj podrejeni in imajo občutek, da morajo ugajati. Zato počnejo stvari, ki jih od njih želimo. Da bi nam ustregli.

Mačke pa ne jebejo pet posto. Če imaš srečo, pride k tebi in ti dovoli, da jo božaš. Par minut, potem si pa misli, dost maš — in gre.

Mačke so mi sicer všeč že od zgodnje pubertete, le da so mi bile takrat bolj všeč tiste na dveh nogah. Po poroki pa mi ni preostalo drugega, kot da prešaltam na tiste na štirih.

Mačje ščene

Tako imam že zadnjih 25 let doma mačke. Ponavadi samo eno, včasih pa tudi dve. Zadnja pridobitev je Agica, Agata — tako smo jo poimenovali na ženin predlog. K hiši je prišla na...

”Po celotedenski iskalni akciji z lepljenjem plakatov po celih Vižmarjih pa naenkrat zazvoni telefon: 'Gospod, en maček se je k nam zatekel. Mislimo, da je vaš.'”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE