Kolumne

Adijo, hierarhija. Adijo, avtoriteta. Adijo, predsednik. Adijo, pamet.

5.10.2021 / 06:10 Komentiraj
Prepotentnežu ni Pahor očitno niti malo imponiral. Verjetno se je predsednik itak bolj bal policaja kot pa policaj predsednika.

Da je predsednik Pahor včeraj sprejel v avdienco anarhističnega, antivakserskega norca, je zagotovo največja politična neumnost, kar jih je v neslavni polpretekli zgodovini kdaj naredil. Pa ne samo on. Kar jih je kdorkoli kdaj naredil.

S to kao vzgojno in vljudnostno gesto do človeka, ki bi ga bilo treba po hitrem postopku aretirati, ne pa ga vabiti v predsedniško palačo, se je Pahor nepričakovano zavihtel na vrh top lestvice politikov, ki nimajo pojma, kaj se v resnici dogaja.

Temu bednemu mizantropu in sociopatskemu hujskaču je Pahor dal družbeno težo, politični pomen — in tudi legitimnost —, samemu sebi pa je vzel še zadnjo unčo kredibilnosti, s katero se je že tako ali tako že prej nepremišljeno poigraval.

Pahorjev način razmišljanja

Poskušam se vživeti v Pahorjev način razmišljanja, pa mi ne gre. Celo

“S to kao vzgojno in vljudnostno gesto do človeka, ki bi ga bilo treba po hitrem postopku aretirati, se je Pahor nepričakovano zavihtel na vrh politikov, ki nimajo pojma, kaj se v resnici dogaja.”— [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE