Kolumne

70 let vladavine Elizabete II. in 100 let BBC

27.5.2022 / 06:10 Komentiraj
Že dolgo razpravljamo o RTV Slovenija, toda prave in res tehtne razprave, kako naj bo “naša”, obenem pa “od nikogar”, ni in ni.

Tako kot v veliki Britaniji se zadnje tedne tudi pri nas največ govori o težavah javne radiotelevizije. Za Otočane to ni najbolj priljubljena tema v teh tednih, ko se stopnjuje evforija v zvezi s kraljičinim platinastim jubilejem in ko bi se radi predstavili svetu v čim bolj pozitivni luči.

Sedemdesetletnica vladavine kraljice Elizabete II. bo namreč presegla vse minule jubileje, saj gre za prvega monarha, ki prebivalcem Združenega kraljestva in Commonwealtha (Skupnosti narodov) služi že tako dolgo. Praznovanje poteka vse leto, vrhunec pa bo doseglo prvi vikend v juniju.

Resnici na ljubo pa so kraljičine slavnosti vedno priložnost za razmah gostinskih in turističnih storitev. Ob letošnjem, za nameček še prvem postkovidnem jubileju si obetajo še posebej velike prilive.

Kraljičina bližina

Kraljica je najmanj omadeževan lik med britanskimi javnimi osebnostmi. S svojo stoično držo in s korektnim, vedno uglajenim nastopom rešuje ugled družine in pogosto pa celotnega...

”Resnici na ljubo so kraljičine slavnosti vedno priložnost za razmah gostinskih in turističnih storitev.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE