Revija

66. Pula (1.): Kolinda, generali in pršut

15.7.2019 / 06:08 Komentiraj
KGK je na otvoritvi dejala, da ne gre samo za Anteja Gotovino, ampak tudi za vsakega posameznika, ki je branil domovino.

Letošnjo slavnostno otvoritev 66. Filmskega festivala v Puli sem dočakala z istrskim pršutom, teranom in pričakovanjem dobre filmske zgodbe. Toda od vsega tega se mi je od sobotnega večera še najbolj v spomin vtisnil pršut. Pa ne bi smelo biti tako.

Zapomnila sem si tudi negodovanje in žvižganje obiskovalcev, ki so bili siti čakanja na premiero filma General režiserja Antuna Vrdoljaka. »Heroja, a ne zločinca« igra hrvaški lepotec iz Urgence  — in Vrdoljakov zet — Goran Višnjić.

S prijateljico A., ki me je spremljala na otvoritev, sva komentirali, da je v zraku čutiti nekaj drugega kot vsako leto. Je bilo to zato, ker je Festival otvorila sama hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović? Obiskovalci so ji aplavdirali najmanj trikrat.

V zraku je bilo čutiti veliko naklonjenost starejše generacije obiskovalcev, čeprav sem po drugi strani ujela precej zavijanja z očmi mlajše generacije, češ, komu se ljubi toliko ploskat.

Precednica

KGK je na otvoritvi...

Goran Višnjić v vlogi generala Gotovine v filmu General Antuna Vrdoljaka.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE