Kolumne

5G hudič Pompeo: Kitajčki iz Foxconna ne bodo več pretipkavali mojih mesidžev

17.8.2020 / 06:10 Komentiraj
Super, da je konec hladne vojne. Vsaj tiste klasične z jedrskim orožjem. Hladna vojna je zdaj digitalna, virtualna vojna.

Mislim, da je prav, da je Slovenija glede 5G tehnologije potegnila z ZDA in ne s Kitajsko. Na (to) tehnologijo se seveda ne spoznam, zato dopuščam možnost, da je Kitajska bolj obvlada 5G kot ZDA. Toda kot laičnemu, četudi verziranemu, vsakodnevnemu uporabniku pametnega telefona mi je jasno, da so v mojem iPhonu v vsakem primeru skriti majhni Kitajčki iz tovarne Foxconn v Šenženu, ki na moj ukaz odpirajo spletne strani, brskajo po imeniku, pretipkavajo moje maile in mesidže, fotografirajo, šaltajo iz ene aplikacije v drugo in brez vprašanj naredijo vsako drugo neumnost, ki mi pride na misel.

Res pa je, da so Kitajci samo operativci. Sam telefon pa so si izmislili oni drugi iz Cupertina v Kaliforniji. Američani.

Kitajska partija ali Facebook

Nekateri argumenti proti podpisu »izjave o varnosti pri vzpostavljanju telekomunikacijskih omrežij nove generacije«, ki sem se jih zadnje čase naposlušal, po mojem niso zelo racionalni. Naj jih nekaj naštejem.

Bile so vojne in...

»Izbiram lahko med dvema možnostma: da bo moje podatke zbirala in uporabljala (če ji bo kaj pomagalo) Kitajska komunistična partija ali pa recimo kapitalistični Facebook, ki jih bo nekomu prodajal?«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE