Kolumne

4.265 zastavic v Tivoliju: Vrhunska pietetna gesta pionirjev SD

4.6.2021 / 06:05 Komentiraj
Resno razmislimo o spomeniku, kakršnega je v torek v Tivoliju postavil Mladi forum. O nečem, kar ne bo izginilo naslednji dan.

Zmagoslavni in zavezniški prelet slovenskih pilatusov in ameriških F-šestnajstic ob preuranjenem proslavljanju premagane korone sem lani ob tem času pokomentiral kot “prismojeno domislico, a nič hujšega od tega”.

Ideja Mladega foruma Socialnih demokratov, da ob obletnici domnevne zmage v Tivoliju zapičijo v travo 4.265 državnih zastavic — po eno za vsako žrtev korone v Sloveniji od lanskega 1. junija do letošnjega —, pa se mi zdi veliko boljša. Odlična, če že ne genialna.

Zapičiti v rušo

No, skoraj genialna. Moj edini pomislek je, da si je zadevo izmislil MFSD, torej strankarski podmladek. Njihova ideja sama po sebi ni zato nič slabša — jo pa relativizira dejstvo, da jo je mogoče razumeti kot politično izjavo v političnem kontekstu strankarskega boja.

Toda razveseljujoče pri vsem skupaj je, da je današnja mladina — tudi politična mladina — dovolj pametna oz. pametnejša od ta starih.

Prismojena ali ne, prelet letal pred enim letom je bila edina...

“Ideja MFSD, da ob obletnici domnevne zmage v Tivoliju zapičijo v travo 4.265 državnih zastavic — po eno za vsako žrtev korone —, je odlična, če že ne genialna. No, skoraj genialna.” — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE