Revija

30. LIFFe (1.): Nelagodje v filmskem centru sveta v narekovajih

15.11.2019 / 06:05 Komentiraj
PR, Pahor, Popek, Patricija pa protokol. Kdo je bil zares zvezda in atrakcija komorne otvoritve jubilejnega festivala?

V sredo zvečer se je v Cankarjevem domu začel neglamurozni dopolnilni program oz. priboljšek siceršnje filmske ponudbe v Ljubljani in širše. Otvoritev je bila obletnici na ljubo komorna — no, mirna in dostojanstvena. 

Letos je tako imenovani LIFFe — Ljubljana International Film Festival, ustanovljen leta 1990 — namreč okroglo trideseti. Kot je bilo rečeno v prostem spisu o zgodovini festivala, ki ga je conférencier Matej Puc prebral med uvodno prireditvijo, je Ljubljana že jubilejnič za teden ali dva postala »filmski center sveta«.

Saj je super, da obstaja LIFFe — ampak to je pa vseeno svetovni rekord v nakladanju!

Kratko in jedrnato

Kot glavna zvezda in atrakcija otvoritve je bil mišljen ameriški režiser Abel Ferrara, čigar odlični film Tommaso z Willemom Dafoejem v glavni vlogi smo gledali v nadaljevanju. 

Pa nekako ni bil. Čeprav je nekdo enkrat za spremembo zadovoljeval pogoje, Ferrara ni tako funkcioniral. Kljub kronični odsotnosti filmskih zvezd in...

“Kot glavna zvezda in atrakcija otvoritve je bil mišljen ameriški režiser Abel Ferrara, čigar odlični film Tommaso z Willemom Dafoejem v glavni vlogi smo gledali v nadaljevanju.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE