Kolumne

27. april po meri SDS: Skavti slavijo z maskami, okrog pa 1000 km žive duše

29.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Nova OF realnost: Komemorativna pišurija s tretjerazredno poezijo, citrami in podomoljubljeno country poskočnico na playback.

Letošnja osrednja državna proslava ob tako imenovanem dnevu upora proti okupatorju je bila simptomatičen odgovor na retorično vprašanje, ali je oblásti jasno, komu in čému sploh služi.

Dva najbolj glavna politična mandeljca in dva malo manj glavna, a ne nepomembna se z maloštevilnim spremstvom odpravijo na praznično taborniško ekspedicijo nekam v gozd v božjo mater.

Potem tam pod marelami in z maskami na ksihtih slavijo iz naftalina privlečen, ne najbolj pomemben zgodovinski pripetljaj, ki ga poskušajo podtakniti namesto dosedanjega praznika, ki so ga sami degradirali.

Spremljava te komemorativne pišurije pa so dolgočasen in nemotivacijski politikov govor, recitiranje tretjerazredne poezije, brenkanje na citre in podomoljubljena country poskočnica na playback.

Dve uri pozneje pa se v glavnem mestu na glavnem trgu zbere kakih deset tisoč ljudi in taistim gluhim politikom zaman dopoveduje, da so ne samo totalno useless, temveč tudi smešni in zoprni.

Narod naš dokaze...

“Na Mali Gori pri Ribnici se je v torek v bistvu materializirala Pahorjeva spravaška logika tistih dveh kao združevalnih zidov s Kongresnega trga.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE