Revija

1. september: Učilna zidana, zdaj naša mala klinika. A je še vedno lepo.

4.9.2021 / 06:10 Komentiraj
Tudi otroci razmišljajo o svobodi. Kritični so in razočarani. Razumejo in ne razumejo. In nekaterih stvari jim niti ni treba.

Kontra je rubrika o aktualnih temah, ki jo za Večer ureja urednik Fokuspokusa Marko Crnkovič. Tokrat je namenjena cepljenju in testiranju otrok in mladine in učiteljev in razmeram v šolah ob začetku šolskega leta.


Učilna zidana je predvidljiv, varen prostor. Vanjo zahajajo generacije otrok in kljub pregovornemu odporu do šole in pouka za marsikoga pomeni zatočišče pred grozo med domačimi stenami. V njej brbota od stikov, prijateljstva, prvih ljubezni, znanja, informacij. Dogajajo se smešne, absurdne, tudi žalostne reči. V njej se razbrsti mladost na vse mogoče načine in preizkuša grenko in sladko plat življenja.

Učitelji bodo vedno na strani otrok. In ker ti to dobro vedo, sta predvidljivost in varnost, pa hkrati odprtost šole v svet, ki se jim izrisuje tam daleč na obzorju, sidrišče, na katero se otroci — vsaj v osnovni šoli — lahko vedno zanesejo.

Na daljavo in v živo

Učilna zidana je bila predvidljiv, varen prostor. Samo glagol smo postavili v...

“V šoli brbota od stikov, prijateljstva, prvih ljubezni, znanja, informacij. Dogajajo se smešne, absurdne, tudi žalostne reči.” — [Fotografija: Boris Vugrinec/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE