Revija

1. september: Ta veseli dan anti-PCT ali biosocialni skepticizem ima mlade

3.9.2021 / 06:10 Komentiraj
Obstaja še hujša bolezen od korone. Bolezen v glavi. Proti njej ni cepiva. Nanjo se ne moremo testirati. Nezaupanje in nezaupljivost.

Kontra je rubrika o aktualnih temah, ki jo za Večer ureja urednik Fokuspokusa Marko Crnkovič. Tokrat je namenjena cepljenju in testiranju otrok in mladine in učiteljev in razmeram v šolah ob začetku šolskega leta.


Ob začetku novega šolskega in študijskega leta si vsi želimo, da bi potekalo čim bolj normalno. Da bi učenci, dijaki in študentje ne samo ostali zdravi, temveč da bi od šolanja dobili vse tisto, zaradi česar jo obiskujejo.

Najbolj pa si želimo, da bi to dobili prav v šoli, kot so in smo navajeni in kot je tudi optimalno. Da ne bi bilo treba njim samim in nam staršem trpeti šole na daljavo, od doma, za silo, pod pritiskom, v naglici, površno, digitalno, virtualno, s prekinitvami — in v strahu, da se to morda ne bo dobro končalo.

Antijunak našega časa

Temu je prvenstveno posvečena tokratna izdaja rubrike Kontra. Žalibog pa se ne moremo izogniti zloglasnemu ravnatelju OŠ Prebold Petru Žureju in drugim primerkom vedno glasnejšega in militantnejšega...

“Mladi se bodo iz korone več naučili kot mi stari. In tudi niso taki ubogi revčki, kot se nam zdi, ker so pač naši in majhni ali mladi.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE